Intervju med Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag er 37 år gammel og har hatt en lang og innholdsrik karriere. Hun er stort sett alltid blid og har en strålende formidlingsevne. På TV-skjermen har vi sett henne i programmer som blant annet "The Voice" og "Hver gang vi møtes".

 


Foto: Mona Nordøy

 

Hvordan er det å ha en av landets flotteste stemmer?

Det synes jeg er veldig hyggelig å bli spurt om, jeg er veldig glad i stemmen min og at jeg når ut med den både som sanger og formidler av andre budskap som er viktige for meg.

 

Hvilke hobbyer og fritidsinteresser har du?

Jeg er fullstendig forgapt i yoga, jeg gjør det hver dag, og det gjør at jeg kommer både nærmere meg selv og nærmere himmelen.

 

Hvordan går det med kjærligheten?

Den går det strålende med. Kjærligheten er det eneste viktige her i verden, og alle problemer vi har kommer av mangel på det. Men for å elske andre, så må vi begynne med oss selv. Når en oppriktig elsker seg selv, så begynner alle andre ting rundt å endre seg.

 

Hva har vært dine største oppturer og nedturer i livet?

Merkelig nok så er det de samme tingene, jeg fikk hjertet mitt knust en gang for lenge siden, og låtene jeg skrev om det gav meg en internasjonal karriere som låtskriver med millionsalg og Billboard-plasseringer. Det kan lønne seg å vente og se litt, før du bestemmer om det er en nedtur eller starten på en opptur.

 

Har du en morsom tabbe du har gjort under en opptreden som du kan fortelle om?

Jeg glemte teksten på den første låten på en konsert i Etne en gang, gitaristen min var helt surrete fordi Elin Tvedt satt på første rad og han synes hun var så fin, så han spilte også feil. Da ble det vanskelig å hente seg inn igjen, så vi måtte begynne på ny, og så skjedde det samme en gang til, og på tredje forsøk måtte jeg gå ned til bordet der CDene mine stod og se hva teksten var inni coveret. Jeg var så irritert både på meg og han, men det var virkelig en "icebreaker", og det ble en veldig fin konsert til slutt.

 

Hadde du noen forbilder som barn?

Som barn var det "He-Man", Whitney Houston og Madonna det gikk mest i.

 

Hva tar du med deg på en øde øy?

Bikini, kajakk og Joaquin Phoenix.

 

Hva er etter din oppfatning meningen med livet?

Meningen med livet er å oppleve alt, gleden og sorgen, det ville og det fredelige, det morsomme og det vanskelige. Å få smake både på en høyere bevissthet og å nyte små gleder. Og så lande et sted imellom med masse kjærlighet til seg selv og de rundt seg.

 

Hvor i Norge er publikum aller best?

Fremdeles står en konsert i Spydeberg høyest hos meg. Det var før jeg var noe særlig kjent, men folk kom med plakater og ville ha de signert, de sang med på alle låtene og var helt superfans allerede.

 

Hvis du rent hypotetisk fikk starte livet helt på nytt, hva ville du gjort annerledes?

Jeg ville brydd meg så mye mindre om hva alle mulige folk synes, og visst at om de er dømmende reflekterer det som oftest noe i dem selv, som de må leve med, eller rydde opp i og få det bedre. Hvis vi hadde fokusert mer på oss selv, å godta alle våre egne sider og passe på oss selv først, så hadde vi ironisk nok blitt greiere med hverandre. Og så hadde jeg gått for å bli isdanser.

 

Har du en slags "guilty pleasure", altså noe du unner deg, men som gir deg dårlig samvittighet?

Det fins en vegansk is laget av kokosmelk med sjokolade og salt karamell. Jeg klarer bare ikke stoppe hvis jeg begynner.

 

Har du et råd eller to til dagens unge?

Å tenke på å innimellom stoppe eller pause strømmen av informasjon, for den er helt vill nå, jeg forstår ikke hvordan de klarer å fokusere. Det er utrolig viktig å la hodet få konsentrere seg om bare én ting, eller bare ligge i gresset og se på himmelen. Logg av verden, og logg på deg selv. Jeg tenker på barndommen min og de lange, stille scenene i "Mormor og de åtte ungene", og jeg er så glad for at jeg fikk vokse opp slik.

 

Hvis du kunne bosatt deg hvor du ville i verden, hvor hadde det blitt?

På en strand rundt Stavanger-området. De fineste strendene, og den deiligste delen av verden er min kjære hjemby.

 

Hva betyr familie og venner for deg?

De betyr alt for meg. Og det er ikke sikkert de alltid vet det, for jeg er så mye ute og farter og glemmer bursdager og får ikke vært i alle konfirmasjoner og bryllup, men jeg elsker de så høyt og inderlig, og har de med meg i hjertet hvor enn jeg er. Det er de som har gjort og gjør meg til den jeg er.

 

Kan du fortelle om noe utrolig flaut du har opplevd og som er artig å tenke tilbake på i ettertid?

Jeg og den amerikanske artisten Shontelle, som var min co-mentor i "The Voice", satt og ventet på vår inngang langt opp i en trapp og så ned på settet. Der snakket vi om at regissøren var så flott, og han ene kjekke kameramannen, og Shontelle sa hun kunne virkelig like disse skandinaviske guttene. Bare for å komme på at vi hadde mikrofon på og at de vi nevnte sto med høretelefoner på og hadde hørt alt.

 

Hva er dine største drømmer?

Å spille og synge låtene mine til evig tid. Å leve med kjærlighet til mennesker, til dyr og til jorden. Og å forandre verden til det bedre da, så klart.

 

Kan du fortelle tre morsomme ting om deg selv som ikke "offentligheten" er klar over?

Jeg er jo ikke så mørk og mystisk som jeg lenge skulle ønske, så det er ikke så mye folk ikke vet, tror jeg.  Kanskje at jeg vant flere konkurranser i stille lengde på barneskolen. Og at jeg var så dårlig i økonomitimene at læreren sa jeg nok kom til å ende opp som politiker eller jobbe i en grisebinge. Han skulle visst at jeg har fått til en god kombinasjon av de to. Og at jeg noen ganger snakker til spøkelser.

 

Hvis du fikk oppfylt ett eneste ønske, hva ville det blitt?

Fred på jord. Og det er ikke tull. Det er det jeg ønsker av hele mitt hjerte. Tenk om vi kunne vært snille med hverandre, med jorden, og med skapningene som er her sammen med oss, og endelig ta innover oss at vi er ett.

12 kommentarer

morsmiddag

20.06.2017 kl.17:33

Fantastisk artist, og virker også som et fantastisk menneske.

spisogspar

20.06.2017 kl.17:40

Herlig intervju med skjønne Hanne <3

Thomas Frydenberg

20.06.2017 kl.17:43

MORSMIDDAG: Det har du helt rett i!

Thomas Frydenberg

20.06.2017 kl.17:43

SPISOGSPAR: Tusen takk skal du ha, koselig at du sier det.

Sima Sophian

20.06.2017 kl.19:26

Bra intervju :)

Thomas Frydenberg

20.06.2017 kl.19:27

SIMA SOPHIAN: Tusen takk!

May-Ingrid Thommesen

21.06.2017 kl.20:03

Fint intervju 😊 Elsker musikken hennes!

Thomas Frydenberg

21.06.2017 kl.20:07

MAY-INGRID THOMMESEN: Tusen takk for det. Hun er veldig dyktig.

Sigurd Ervik

23.06.2017 kl.17:43

Fnt intervju 😊 Tusen takk at du sier det , herlige Hanne 💕👏 Du er bare så fantastisk artist 🎤👏,en jordnær og varmt og godt menneske. At du er stor fan av Whitney Houston , ( musikken hennes ) det er jeg også 🎤👏 Som du sier i intervjuet , tenk om vi kunne være snille med hverandre , med jorden , og med skapningene som er her sammen med oss , og endelig ta innover oss at vi er ett . Helt enig , du har så rett Hanne 👌👏 ha en fin fredags - sankhansfeiring 🔥 og ei riktig strålane og koselig helg med dine💕👏 der over 🌏 😊

Thomas Frydenberg

23.06.2017 kl.17:55

SIGURD ERVIK: Hjertelig takk for det. Hun er helt strålende.

Sigurd Ervik

23.06.2017 kl.23:20

Fint intvju , helt enig med Hanne 👌 Elsker musikken hennes !

Thomas Frydenberg

24.06.2017 kl.06:19

SIGURD ERVIK: Tusen takk for at du fortsatt synes det. Hun er en av de beste vi har her i landet.

Skriv en ny kommentar

Thomas Frydenberg

Thomas Frydenberg

24, Sande i Vestfold

Kategorier

Arkiv

hits